08-312200

Begravningstjänster
 – blommor, musik m.m.

Begravningsmusik, blommor, annons m.m. till begravning i Stockholm

Blommor

Begravningsceremonin är det tillfälle då anhöriga och vänner samlas för ett sista farväl. En vacker inramning gör mycket för stämingen och känslan under ceremonin. Att smycka kistan, urnan, kapellet eller kyrkan med blommor är ett sätt att hedra den avlidne och lindra sorgen hos nära anhöriga.
Du vill kanske själv välja florist och blomsterarrangemang. Men vill du ha förslag på blommor och typ av blomsteruppsättning hjälper vi dig gärna. Vi samarbetar med Begravningsblomma.se sedan många år:
Begravningsblomma.se

Begravningsmusik

 Musik är också en viktig del av begravningsceremonin. Ibland har den avlidne framfört önskemål om speciell musik vid sin begravning, andra gånger är det du tillsammans med andra närstående får välja musik.

 Vid kyrkliga begravningar finns en organist i kyrkan/kapellet som spelar orgel/piano. Vid borgerliga ceremonier behöver man anlita musiker eller välja förinspelad musik. Vill ni ha hjälp med sångsolister eller musiker, står vi gärna till tjänst. Vi samarbetar ofta med www.solister.se när ni önskar sångare eller sångerskor. 
Vi rekommenderar dig också att gå in på länkarna nedan där du kan lyssna på omtyckta och vackra musikstycken på Spotify. Musik och val av eventuella psalmer gör ni sedan i samråd med officianten som leder ceremonin. 

 Vi både kyrkliga och borgerliga begravningar är det vanligast med instrumental musik vid in-och utgång samt vid avsked. Det förekommer även att man har sång med text även som ingång eller avslut. Man kan välja en eller flera solistsånger i ceremonin om man vill. Det är vanligt att solistsångerna ligger i anslutning till minnestalet och  mot slutet av ceremonin så att man kan landa i musiken efter avskedet.

Annons i tidningen vid begravning

En annons i tidningen är vanligt efter ett dödsfall. Det är dock inte någonting som säger att man måste ha en sådan. Ibland kanske det räcker att ringa vänner och anhöriga för att meddela dödsfallet och informera om begravningen.

Vi kan tillsammans mer er utforma annonsen som ni önskar eller så kan ni göra ett underlag själva och skicka till oss som vi sedan omvandlar till rätt annonsformat och därefter skickar tillbaks till er för korrekturläsning.

Gravsten

Vi samarbetar med Edurus för gravsten och textkomplettering på befintlig sten www.edurus.se 

Tillsammans med er utforma vi ett underlag för beställning av gravsten/textkomplettering som skickas till Edurus. Inom kort får ni hem ritningar, priser och ordererkännande för er valda sten/textkomplettering.

Kontakta oss

Telefon:  08-31 22 00
E-mail: michael@kandema.se

Våra kontor 
Begravningsbyrå Stockholm: Sankt Eriksgatan 90, 113 62 Stockholm
Begravningsbyrå Nacka:  
Garverigränd 1, Järla Sjö, 131 60 Nacka
Begravningsbyrå Solna: Solna torg 19,  171 45 Solna

Begravningstjänster

Begravning
Övriga tjänster
Bouppteckning
Priser
Prislista
Om oss

Ordna begravning

Kyrklig begravning
Borgerlig begravning
Begravningsalternativ
Planera & förbereda
Arrangemang
Referenser